Verduurzamen inwoners
Vragen over het inzamelen van afval? Klik hier voor afval informatie.
Huis en tuin
Ik heb een eigen huis
Voor als je een eigen koopwoning hebt
Ik heb een huurhuis
Voor als je de woning huurt
Ik heb een eigen huis
Mijn huis isoleren
Je huis isoleren? Kijk hier!
Mijn huis verder verduurzamen
Wil je verder dan isoleren? Hier geven we je handige informatie.
Advies en hulp
Gratis advies van een bespaarcoach. Of een beetje hulp. Scheelt je een hoop werk
Mijn huis isoleren
Isoleren en ventileren zijn de eerste stappen in het verduurzamen van je huis. Isoleren houdt je huis warm in de winter en koel in de zomer. Zo verbruik je minder energie en dat scheelt flink op de energierekening. Ook verminder je de CO2-uitstoot. Dat is goed voor ons milieu. Naast isoleren is het ook belangrijk dat je ventileert. Verse lucht is belangrijk voor je gezondheid!
Subsidie GOUD Isoleert
Heeft jouw huis energielabel D, E, F of G? En is je huis nog niet volledig geïsoleerd? Dan kun je waarschijnlijk gemeentelijke subsidie krijgen voor woningisolatie: Goud Isoleert. Dit is een inkomensafhankelijke subsidie van max. €1900,-. Is dat niet genoeg om je woning te isoleren? Vul het bedrag dan aan met behulp van regelingen van het Rijk: de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) het Warmtefonds. Hulp nodig? Jouw Bespaarcoach kan je helpen!
Andere subsidies
De gemeente Westerwolde biedt Goud Isoleert. Een inkomensafhankelijke subsidie voor isolatie met een maximum van €1900,-. Ook het Rijk biedt subsidie, namelijk ISDE. Deze kun je hier aanvragen. Kom je er met de ISDE nog niet uit? Dan kun je ook gebruik maken van het Nationaal Warmtefonds. Hulp nodig? Vraag Jouw Bespaarcoach.
Lening voor woningverbetering
De gemeente Westerwolde biedt ook een goedkope lening voor verbeteringen van je woning. Zo is er een stimuleringslening voor inwoners die hun woning willen verbeteren met het oog op de toekomst, maar ook een verzilverlening ter hoogte van de overwaarde van de woning. Deze laatste lening kunnen 57plussers aanvragen voor woningverbetering.
Mijn huis verder verduurzamen
Misschien heb jij de isolatie van je huis al op orde en wil je jouw huis of tuin nog duurzamer maken. Goed bezig!
Stappenplan huis verduurzamen
Benieuwd welke stappen je kunt nemen? Bekijk dan de link hieronder voor een handig stappenplan
Groene vingers
Ook met je tuin kun je iets goeds doen voor de wereld. Wat dacht je van een groene tuin waar insecten en vogels blij van worden? Klik hieronder voor ideeën in inspiratie.
Hergebruik je regenwater
Regenwater is schoon water. Perfect dus om in je tuin te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een regenton. Maar hoe zorg je ervoor dat regenwater van bijvoorbeeld je dak of ander verhard terrein niet het riool instroomt? Daarvoor heeft de gemeente Westerwolde een subsidie. Meer informatie vind je hieronder
Mooi idee met buurtbewoners? Westerwolde helpt!
Heb jij samen met buurtbewoners een mooi idee op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit of leefbaarheid? Misschien kun je subsidie krijgen uit het Duurzaamheidsfonds of de Gebiedsfondsen. Kijk hier voor de voorwaarden of om aan te vragen. Let op: deze fondsen zijn maar twee keer per jaar open.
Alle subsidies op een rij
Een overzichtje van alle subsidies? Die vind je via onderstaande link
Advies en hulp
Gratis advies. Altijd handig. Wat een ander voor je uitzoekt, hoef je zelf niet meer te doen. Zo hou jij tijd over voor andere leuke dingen.
Welke maatregelen en subsidies zijn er voor mij?
Jouw Bespaarcoach Jeroen zit voor je klaar om je te helpen met je vragen. Welke maatregelen kun jij nemen en welke subsidies gelden er? Plan een gratis adviesgesprek in met Jeroen.
Ik maak me zorgen om mijn energierekening
Maak jij je zorgen om je energierekening? Heb je het idee dat je het ene gat met het andere dicht? De energieprijzen zijn hoog. En niet alleen dat: de prijzen zijn in het algemeen erg gestegen. Veel mensen komen daardoor in geldnood. Praat erover. Neem contact op met het Goud Bespaarteam. Zij kijken welke subsidies jou kunnen helpen. En welke maatregelen er nog meer zijn om je er weer financieel bovenop te helpen.
Ik heb een huurhuis
Huur je een huis? De grote energiebesparende maatregelen zoals isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp worden dan door de verhuurder geregeld. Maar vaak kan een kleine aanpassing je al veel besparen! Laat ons je helpen.
Advies en kleine klusjes
Heb je het idee dat een paar kleine ingrepen jou een hoop kunnen besparen? Waarschijnlijk heb je gelijk! Het Goud Bespaarteam kijkt met je mee en regelt waar nodig een klusjesman voor de kleine klusjes.
Contact opnemen met mijn verhuurder
Heb je het idee dat jouw woning toe is aan verduurzaming? Neem dan contact op met de verhuurder. Huur je bij Acantus? Dan kun je ook contact opnemen met de energiecoach van Acantus! Die vind via onderstaande knop
Omgeving
Heb jij mooie, duurzame ideeën voor in jouw omgeving? Misschien kan jouw buurt wel een laadpaal gebruiken. Of slaan jij en buurtbewoners de handen ineen om de buurt leefbaarder of duurzamer te maken? Doe hier je inspiratie op!
Sla met buurtbewoners de handen ineen
Help jij samen met je vereniging of mede-inwoners de planten en dieren in de omgeving een handje? Maken jullie de buurt een fijnere plek? Of hebben jullie een ander duurzaam idee? Vraag dan subsidie aan uit het Duurzaamheidsfonds of de Gebiedsfondsen van de gemeente. Het Duurzaamheidsfonds is er voor alle inwoners, de Gebiedsfondsen zijn er voor inwoners uit Harpel en Sellingerbeetse.
De buurt een fijnere plek maken
Maak jij de buurt een fijnere plek? Wil je de leefbaarheid in jouw omgeving vergroten? Misschien heb je al een mooi plan. Goede initiatieven probeert de gemeente Westerwolde steunen. Kijk eens of je subsidie kunt krijgen uit het Fonds Leefbaar Westerwolde.
Een laadpaal aanvragen
Is er in jouw buurt geen mogelijkheid om je elektrische auto op te laden? Vraag een openbare laadpaal aan!
Subsidies en besparingen
Een overzicht van alle duurzame regelingen in de gemeente Westerwolde? Hebben we voor je geregeld!
Subsidies
Subsidies voor inwoners met gezamenlijke ideeën op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid of biodiversiteit. Check of de subsidie momenteel beschikbaar is!
Subsidies voor inwoners met gezamenlijke ideeën op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid of biodiversiteit uit Harpel en Sellingerbeetse. Check of de subsidie momenteel beschikbaar is!
Isolatiesubsidie voor inwoners met energielabel D, E, F of G
Subsidie voor inwoners met plannen op het gebied van leefbaarheid.
Voor iedereen die een systeem wil aanleggen om regenwater van oppervlakten af te koppelen.
Woningeigenaren in de provincie Groningen kunnen in 2025 subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Op dit moment is de subsidie nog niet aanvraagbaar. Kijk op de website voor meer informatie.
Weet je niet welke subsidie je kunt krijgen of welke passend is in jouw situatie? Check hier of je subsidie of lening kunt krijgen voor het verbeteren van je huis.
Leningen
Je woning verbeteren, aanpassen voor de toekomst of energiezuiniger maken? Misschien kun je een stimuleringslening afsluiten. Bijvoorbeeld voor een traplift, herstel van een muur, isoleren van de vloer of zonnepanelen.
De verzilverlening kun je afsluiten als je 57+ bent en overwaarde in je woning hebt. Je kunt de overwaarde dan lenen om je woning te verbeteren, energiezuiniger of veiliger te maken. Bijvoorbeeld voor een traplift, herstel van een muur, isoleren van de vloer of zonnepanelen.
Landelijke leningen voor verduurzamen, zoals het Nationaal Warmtefonds, vind je hier